NAPADI

Izrael bombardirao 25 ciljeva u pojasu Gaze

Bombardirali Hamasove položaje

Index.hr

20.6.2018

Izraelska vojska objavila je jutros da je izvela niz zračnih udara na 25 pozicija palestinske militantne grupe Hamas u pojasu Gaze nakon što su palestinski militanti ispalili 45 projektila iz te enklave na Izrael.

Do najnovije razmjene vatre, koja se zbila pred zoru, dolazi u trenutku kada se računa da je oko 130 Palestinaca ubijeno duž granice u posljednjih mjeseci otkako Palestinci u pojasu Gaze masovno protestiraju.

Za sada nema izvještaja o ranjenima s bilo koje od strana.

Bombardirali Hamasove položaje

Izraelski avioni bombardirali su 25 ciljeva uključujući Hamasove vojne položaje, objavila je izraelska vojska. Hamas, militantna grupa koja je na vlasti u pojasu Gaze, nije preuzela odgovornost za ispaljene projektile.

Manje militantne grupe, poput grupe Islamski džihad, djeluju djelomično neovisno o Hamasu i ranije su ispaljivale rakete na Izrael. Vojska je za ispaljivanje raketa optužila Hamas istaknuvši da je on "odgovoran za sve što se zbiva u pojasu Gaze te će snositi posljedice za namjerno širenje svog terora prema izraelskim građanima".

Posljednjih mjeseci Palestinci su preko granice u pojasu Gaze upućivali zmajeve sa zapaljivim tvarima koje su izazivale požare na izraelskim poljoprivrednim i šumskim površinama.

Oko dva miliona ljudi živi u Gazi, većina njih izbjeglice iz područja koja su sad dio Izraela. Teritorij je pod kontrolom Hamasa već više od desetljeća, a kroz to vrijeme Hamas je vodio tri rata protiv Izraela.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.