GLOBUS

Tajna služba na nogama: Piter Fonda poručio da Melanijinog sina treba oteti od majke i baciti pedofilima

Blic.rs

20.6.2018

Kabinet prve dame SAD Melanije Tramp (Melania Trump) obratio se državnoj tajnoj službi nakon što je oskarovac Piter Fonda (Peter Fonda) poručio svojim pratiocima na "Twitteru" da njen 12-ogodišnji sin Baron treba da bude otrgnut od majke i smješten "u kavez s pedofilima". 

Fondina izjava odnosila se na krizu na granici zemlje koja je zavladala tokom administracije Donalda Trampa (Trump), a koja je za posljedicu imala više od 2.000 djece oduzete od svojih roditelja sa kojima su nelegalno ušli u SAD iz Meksika, prenosi Blic.rs.

U izjavi za britanski "Daily mail", predstavnica kabineta Trampove, Stefani Grišem (Stephanie Grishom) potvrdila je da je tajna služba informirana o slučaju.

- Tweet je bolestan i neodgovoran i USSS (tajna služba Sjedinjenih Država) je o tome obaviještena - rekla je ona.

Ova služba inače nadležna je za širok spektar specijaliziranih poslova, uključujući sigurnost Bijele kuće, predsjednika, prve dame, njihove djece, ali i svih bivših "prvih porodica".

Fonda (78) je također pozvao 90 miliona ljudi da izađu na ulice i protestiraju zbog vladine odluke da krivično goni ilegalne imigrante koji su nelegalno prešli granicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.