GLOBUS

Klinton kritizirao Trampa zbog djece migranata, a onda se oglasio čovjek koji tvrdi da je njegov sin

Bil Klinton: Bivši predsjednik SAD

Blic.rs

20.6.2018

Samoproglašeni vanbračni sin Bila Klintona (Bill Clinton) je napao bivšeg američkog predsjednika na Twitteru jer je izrazio saosjećanje za djecu imigranata odvojenu od svojih porodica na granici, a da je njega napustio. 

Dejni Vilijams (Danney Williams) (32) tvrdi da je njegova majka Bobi En (Bobby Anne), bivša prostitutka, upoznala Klintona u Litl Roku u Arkanzasu 1984. godine i zatrudnila nakon što su više puta imali odnose. Klinton je tada bio guverner Arkanzasa. Vilijams, otac petoro djece je više puta zahtijevao od Klintona da ga javno prizna kao svog sina, prenosi Blic.rs.

U utorak je Vilijams objavio na Twitteru sliku Bila Klintona i njegovu izjavu povodom krize sa migrantima u SAD.

- Na ovaj Dan očeva, ja mislim na hiljade djece koja su odvojena od svojih roditelja na granici. Ta djeca ne treba da budu alat za pregovaranje. Ponovno ujedinjenje da njihovim porodicama bi ponovo uspostavilo američko vjerovanje i podršku roditeljima koji vole svoju djecu - rekao je Klinton.

Vilijams je uz tu objavu napisao kritiku Klintonu.

- Kako može Bil Klinton da ima saosjećanja i da brine toliko o djeci migranata koja su odvojena od porodica, a da nema saosjećanja da brine o sopstvenom sinu koga je napustio. Isti čovjek koji je saosjećajan prema djeci migrantima, koja se, kako je rekao, koriste kao alat za pregovaranje, jeste onaj isti čovjek koji je žrtvovao mene, svog rođenog sina kao političkog piona i bio voljan da se odvoji od mene kada je postao predsjednik - rekao je Vilijams.

On je takođe kritizirao i Hilari Klinton (Hillary Clinton), rekavši da je ona imala ulogu o odvajanju Vilijamsa od Klintona.

- Hilari Klinton ima obraza da pokaže saosjećanje i da bude zaprepaštena zbog djece migranata odvojenih od porodice, a nije zaprepaštena zbog činjenice da je ona imala ulogu u odvajanju mene od mog oca. To je još jedna politička igra - rekao je Vilijams.

Klintonovi su se pridružili mnogim demokratama i republikancima, pa i Melaniji Tramp, prvoj dami, koji su kritizirali migrantsku politiku administracije Donalda Trampa (Trump). Jučer su objavljeni i snimci djece koju granična policija drži u kavezima u pritvornim centrima, što je izazvalo zaprepaštenje i kritike iz cijelog svijeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.