VIDEO

Pogledajte gdje je bila i šta je snimila pjevačica samo sat prije vlastite smrti

Hadžer Tulu

E. I.

21.6.2018

Source: Poslednji sati bh. pjevačice u Turskoj (video: Instagram) by XcX

Hadžer Tulu (Hacer Tülü, 40), turska pjevačica, za koju su mediji prvobitno objavili da je porijeklom iz BiH, a nove informacije govore da je rodom iz Sandžaka, ubijena je u noćnom klubu u popularnom ljetovalištu u Bodrumu nakon što su nepoznati napadači pucali iz automobila u pokretu.

Na njenom Instagram profilu pojavili su se videosnimci na kojima su zabilježeni trenuci prije nemilog događaja. 

Kako se može vidjeti na snimcima, Tulu se provodila s prijateljima u klubu "Pasha" uz muziku i ples.

Nažalost, malo poslije izgubila je život u mafijaškom obračunu ispred kluba "Medusa", gdje je, osim nje, smrtno stradao i vlasnik istoimenog kluba Mehmet Ali Surensoj.

Podsjećamo, Hadžer Tulu rođena je 10. aprila 1978. godine u Izmiru u porodici migranata, a kako prenose turski mediji porijeklom je iz Sandžaka.. Pojedini portali prenijeli su da Hadžer ima i 15-godišnju kćerku. Poznato je da ima starijeg brata Ozana, a britanski "Metro" piše da je završila studije u oblasti odnosa s javnošću.

U Turskoj je godinama važila za jednog od najboljih modela, a kasnije je započela uspješnu muzičku karijeru. Prema navodima turskih medija, Tula je važila za jednu od najpopularnijih turskih pop pjevačica.

Iza oružanog napada krije se mafijaški obračun između vlasnika objekta te četvorice napadača koji su uhapšeni u turskom gradu Manisi. Svi uhapšeni poznati su turskoj policiji odranije po činjenju raznih krivičnih djela. Tulu je, navodno, bila samo kolateralna šteta u obračunu dvije kriminalne skupine, kao i četvero prolaznika koji su ranjeni od rafalne paljbe usmjerene prema Surensoju.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.