GLOBUS

Melanija Tramp nenajavljeno obišla prihvatilište za djecu migrante

Melanija tokom posjete prihvatilištu

B92

21.6.2018

Djecu tamo šalje američka vlada, nakon što zajedno sa članovima porodice nelegalno uđu u zemlju. 

Melanija je obišla prihvatilište za djecu u Makalenu, dan nakon što je njen suprug predsednik Donald Tramp potpisao izvršnu uredbu kojom se migrantskim porodicama omogućava da ostanu zajedno dok čekaju na ishod migracionog postupka.

Obraćajući se na sastanku svog kabineta, Tramp je potvrdio da je njegova supruga "dole na granici", a portparolka prve dame Stefani Grišam (Stephania Grishom) je rekla da Melanija ima punu podršku svog supruga, prenosi B92.

Postoji mogućnost da Melanija obiđe još jedan objekat kasnije, u kojem je ekipa AP prošle sedmice vidjela da se djeca smještaju u kaveze.

Stefani Grišam je objasnila da je cilj Melanijine posjete da pruži podršku djeci, koju razdvajaju od roditelja.

"Ona je željela da sve sama vidi", rekla je Grišam.

AP navodi da je Melanija Tramp bila u pratnji ministra zdravlja Aleksa Azara, kada se sastala sa izvršnim direktorom objekta i drugim članovima osoblja u improviziranoj sobi za konferencije, gdje joj je rečeno da se osoblje odnosi prema pedeset osmoro djece u prihvatilištu kao da su njihova sopstvena djeca.

Prva dama zatražila je da djeca budu ponovo ujedinjena sa svojim porodicama "što je prije moguće".

Tramp je jučer potpisao izvršnu uredbu kojom se migrantskim porodicama, koje ilegalno pređu južnu granicu SAD, omogućava da ostanu zajedno dok čekaju na ishod imigracionog postupka, ali je napomenuo da će se nastaviti politika "nulte tolerancije", koja podrazumijeva krivično gonjenje svih odraslih osoba koje su uhvaćene kako prelaze granicu nelegalno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.