PLANOVI Šestomjesečno zbrinjavanje koštalo bi oko 233 miliona dolara

Amerika će migrante smještati u svoje mornaričke baze?

Index.hr
23.06.2018 15:52

Foto: Ilustracija

Američka ratna mornarica razrađuje planove za smještaj do 25.000 ilegalnih migranata u baze i druge vojne objekte, a šestomjesečno zbrinjavanje koštalo bi oko 233 miliona dolara, i dodaje da administracija predsjednika Donalda Trampa (Trump) nastoji ublažiti krizno stanje na granici s Meksikom koja je pod sve većim pritiskom.

Američkoj ratnoj mornarici do sada nije bio upućen zahtjev da pomogne u smještanju migranata koji su u SAD ušli ilegalno, a anonimni dužnosnik istaknuo je da se za sada radi samo o planovima mogućeg prihvata migranata u baze u Alabami.

Mornarička baza u Kaliforniji mogla bi primiti dodatnih 47.000 migranata, dodao je. 

Objekti, uključujući šatore, bili bi "privremeni i skromni", a mogli bi biti izgrađeni u roku od šest mjeseci do godinu.

Vijest je prvi objavio časopis "Time", a portaprol Pentagona, pukovnik Robert Mening (Manning) kazao je da ministarstvo odbrane "provodi razborite planove" u slučaju da se od ministarstva zatraži da pomogne u prihvatu ilegalnih imigranata. 

Američka vojska je još u četvrtak potvrdila da je vlada zatražila da bude spremna za prihvat do 20.000 djece migranata. Prema prvim procjenama vlade, u obzir dolaze tri vojne baze u Teksasu i jedna u Arkansasu.

Tagovi

Donald Trump
NA VRH