GLOBUS

Amerika gradi dva migrantska kampa u vojnim bazama u Teksasu, jedan će primiti samo djecu

Index.hr

25.6.2018

Američki ministar odbrane Džim Metis (Jim Mattis) potvrdio je danas da će ilegalni imigranti biti smješteni u dvije vojne baze u Teksasu. Riječ je o bazi američke kopnene vojske Fort Blis u El Pasu i zračnoj bazi Gudfelov (Goodfellow) u San Angelu, kazali su ranije američki dužnosnici. 

Matis je rekao da američka vojska priprema izgradnju dva privremena kampa za imigrante u dvije vojne baze, ali nije rekao koje. 

Jedan je američki dužnosnik koji je želio ostati anoniman kazao kako se očekuje da će jedna od baza udomiti imigrantske porodice, a druga imigrantsku djecu, prenosi Index.hr.

Američka vojska i Matis ističu kako samo osiguravaju logističku podršku ministarstvu domovinske sigurnosti koje se nosi s problemima imigracije. Prošle sedmice je američka vojska rekla kako je vlada od nje zatražila da se pripremi na smještanje do 20.000 imigrantske djece.

Tramp se već okrenuo vojsci za pomoć u njegovom udaru na ilegalnu imigraciju. Početkom godine snage američke nacionalne garde raspoređene su u pogranične savezne države kako bi pomogle ojačati sigurnost granice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.