SLIČNOSTI

Najpoznatiji britanski desničar na udaru: Faraža svi prozivaju da zbog nove frizure liči na Donalda Trampa

Twitter/AFP

Telegraf.rs

29.6.2018

Nakon gostovanja na televiziji, bivši lider Partije za nezavisnost Najdžel Faraž (Nigel Farage) našao se na udaru tviteraša zbog svoje frizure. 

Njegov novi izgled je bio dovoljan da se na Twitteru pokrene prava lavina komentara u kojima piše da se Najdžel trudi ličiti na Donalda Trampa (Trump).

- Garant je otišao kod frizerke i tražio frizuru Donalda Trampa - bio je jedan od uvodnih komentara na novi izgled evropskog poslanika, prenosi ''Daily Mail''.

Faraž je svoj novi imidž opravdao činjenicom da je bio na moru i da je frizura rezultat vikenda u Kornevolu.

Međutim, to objašnjenje nije bilo dovoljno tviterašima, jer su i pored toga svi tvrdili da izgleda baš kao njegov prijatelj, predsjednik Amerike.

- Izgleda da je transformacija Najdžela Faraža u Donalda Trampa otpočela, budući da mu se kosa ''potrampovala'' - napisao je jedan korisnik Twittera.

Ipak, jedna od najboljih šala je bila sama slika Faraža sa krajnje jednostavnim opisom iznad nje - Najdžel Tramp.

Faraž je široj javnosti postao poznat još 2010. godine kada je kao poslanik britanske opozicione partije (UKIP) izazvao pravi skandal u Evropskom parlamentu pošto je izvrijeđao tadašnjeg predsjednika EU Hermana van Rompuja (Van Rompuy). Također, on je jedan od britanskih političara koji se zalagao za izlazak iz Evropske unije, i svojevremeno se čak i javno kladio da će Britanija izaći iz Unije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.