Predsjednik FIFA-e pozvao dječake zarobljene u pećini na finale Svjetskog prvenstva

MUNDIJAL 2018

Predsjednik FIFA-e pozvao dječake zarobljene u pećini na finale Svjetskog prvenstva

Predsjednik FIFA-e Đani Infantino (Gianni) pozvao je dječake zarobljene u pećini na sjeveru Tajlanda na finale Svjetskog prvenstva, koje će se održati 15. jula u Moskvi.

Čelnik krovne nogometne organizacije uputio je ovog četvrtka pismo Somjotu Pompanmoungu, predsjedniku Tajlandskog nogometnog saveza, izražavajući svoju podršku te pozivajući djecu i trenera na prvenstvo ako okolnosti to dozvole. Infantino je rekao kako ''su sa zabrinutošću pratili vijesti'' otkako je grupa nestala te da su s olakšanjem primili novosti o pronalasku dječaka nestalih u planinama Čiang Rai.

- Nadamo se da će na neki način naše riječi podrške možda pomoći donijeti im malo mira i hrabrosti u ovim teškim trenucima nesigurnosti i brige - napisao je Infantino u pismu koje je objavio španski sportski dnevni list "Marca".

- Ako se u narednim danima vrate svojim porodicama, a mi se nadamo da hoće, i ako im zdravstveno stanje bude dovoljno dobro da mogu putovati, rado bismo ih pozvali kao naše goste na finale Svjetskog prvenstva u Moskvi - stoji u pismu.

Podsjetimo, 12 dječaka u dobi od 11 i 16 godina, zajedno s trenerom, zarobljeni su u pećini od 23. juna te ih lokalne službe nastoje spasiti dok poplave otežavaju tu situaciju. "ABC News" javlja kako se dječaci raspituju o toku Svjetskog nogometnog prvenstva kod spasilaca koji su stupili s njima u kontakt.

Moguće je da će u pećini morati ostati i nekoliko mjeseci.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH