PUTIN - TRAMP

Lideri Rusije i SAD žele formirati radnu grupu za razvoj ekonomske saradnje obje zemlje

AFP

Srna

16.7.2018

Lideri Rusije i SAD saglasili su se da formiraju radnu grupu u koju će biti uključeni predstavnici poslovnog sektora za razvoj ekonomske saradnje obje zemlje, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin. 

- Kako bismo unaprijedili razvoj međusobne trgovine i investicija, predsjednik SAD Donald Tramp i ja saglasili smo se da osnujemo grupu na visokom nivou, koja će okupiti lidere ruskog i američkog preduzetništva. Oni će znati bolje kako da izgrade saradnju na obostranu korist. Treba ih pustiti da razmisle šta se može uraditi i da iznesu prijedloge vezano za to - rekao je Putin.

On je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa predsjednikom SAD u Helsinkiju naglasio da je privredi posvećena posebna pažnja tokom sastanka i da su poslovne zajednice obje zemlje "definitivno zainteresirane za saradnju", javljaju agencije.

Putin je dodao da je delegacija SAD bila jedna od najbrojnijih delegacija tokom Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu u maju, sa više od 500 prisustnih predstavnika američkog poslovnog sektora.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.