GLOBUS

Klark na Tviteru: Rusija je pokušala da ubije predsjednika Crne Gore

Antenam.net

18.7.2018

Bivši zapovjednik združenih snaga NATO Vesli Klark (Wesley Clark) saopćio je na Tviteru da je šokiran time što predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) koristi ruski rječnik kada govori o Crnoj Gori.

Klark je u svom tvitu napisao i da je Crna Gora pod pritiskom Rusije više od deceniju, i dodao da je Rusija čak pokušala da ubije crnogorskog predsjednika.

Klark je to napisao na Tviteru nakon što je Tramp Crnogorce okarakterisao kao snažne i agresivne, te upozorio da bi ta agresija, kada bi proradila, mogla da izazove Treći svjetski rat.

“Kao bivši zapovjednik Združenih snaga NATO-a znam da Član 5 postoji da spriječi rat. To je samo jednom bilo primjenjeno 11. septembra. Crna Gora šalje trupe u Afganistan i dalje, za nas. Zabrinjava to što Tramp koristi ruski rječnik da razgovara sa novinarem Televizije Fox News Takerom Karlsonom o Crnoj Gori. Crna Gora je pod stalnim pritiskom Rusije više od deceniju. Rusija je čak pokušala da ubije njihovog predsjednika. Komentar Trampa slabi NATO, daje Rusiji dozvolu da izaziva nevolje i time poveća rizike od obnavljanja sukoba na Balkanu”, napisao je on na Tviteru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.