GLOBUS

Magazin Time na naslovnici objavio preklopljene likove Trampa i Putina

Antenam.net

19.7.2018

Američki časopis "Time" objavio je na naslovnici foto ilustraciju na kojoj su preklopljeni likovi predsjednika SAD i Rusije, Donalda Trampa (Trump) i Vladimira Putina, u namjeri da predstavi aktuelni trenutak u vanjskoj politici te zemlje.

Trampova kosa, usne i obrve spojene su na naslovnoj strani Timea s Putinovim nosem i očima, prenosi CNN.

Foto ilustracija vizuelne umjetnice Nensi Barson treba da "predstavi aktuelni momenat u spoljnoj politici SAD, poslije susreta Trampa i Putina u Helsinkiju", naveo je Time.

Barson je pionirka u ovoj vrsti umjetnosti, a rad je započela prije 30 godina s naučnicima Instituta za tehnologiju u Masačusetsu.

"Spajanje lica je drugačiji način da ljudi uoče ono što prije nisu mogli", rekla je Barson.

Trampa su oštro kritikovali i opozicione demokrate i njegovi republikanci zbog nastupa na sastanku sa Putinom, kada je kritikovao američke obavještajne službe u vezi s miješanjem Rusije u predsjedničke izbore u SAD 2016.

Ovo je drugi mjesec zaredom da je Time stavio Trampa na naslovnicu. Prošlog mjeseca, kada je u žiži američke javnosti bila Trampova odluka o razdvajanju migrantskih porodica na granici s Meksikom, časopis je na naslovnici objavio foto ilustraciju na kojoj predsjednik SAD gleda naniže ka djetetu koje plače.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.