GLOBUS

Marinac otkrio šta se dešavalo kada je ubijen Bin Laden: Pljuvali smo i tukli njegovo tijelo, a ovako je sahranjen

Kurir.rs

23.7.2018

"Imamo ga", bila je jedina poruka koja je tog dana došla na vojni brod usred okeana. Iako su veze na brodu 24 sata dnevno u funkciji i svi ekrani stalno upaljeni, tog dana su svi bili ugašeni. 

Jedino što su mogli da gledaju je CNN. Čudan osjećaj je vladao na brodu, marinci su međusobno šaputali i u vazduhu se osjećalo nešto čudno. Niko nije dobio zvaničnu potvrdu, ali svi su znali: "Imamo ga".

To je značilo da je Osama bin Laden ubijen, a da je njegovo tijelo baš na tom brodu. Kad je marincima to i potvrđeno, cijeli brod je eksplodirao kao Tajms skver u ponoć za Novu godinu, prenosi Kurir.rs.

- Sjurio sam na donju palubu kako bih vidio šta se događa. Na stazi za polijetanje su bila dva oficira koja su me u istom trenutku vratila nazad. Prije nego što sam se vratio, uhvatio sam scenu u kojoj dva muškarca iz helikoptera vade jedno tijelo", ispričao je jedan od mornara.

Teško je bilo čuvati hangar u kome je bilo Bin Ladenovo tijelo jer je mornarska menza bila tačno ispod i jedini put kojim su mornari išli do menze bio je kroz taj hangar.

Mornari su bili gladni i jeli su čokoladice koje su sačuvali od ranije, a kada je došla nova smjena i pitala šta se događa, jedan od mornara je rekao da se poredaju ispred hangara jer su dobili dozvolu da Bin Ladenovo tijelo izmlate bejzbol palicama, ali je to ubrzo došlo do šefova na brodu koji su pošteno izribali mornare zbog takve ideje.

Mornarima je nezvanično potvrđeno da je DNK analizom ustanovljeno da je zaista riječ o Bin Ladenu, a nekoliko marinaca je pljuvalo po njemu, udaralo ga i prevrtali su tijelo s jedne strane na drugu. Nijedna država nije htjela da preuzme odgovornost za tijelo, zato je i sahranjen na moru, iako bi to vjerovatno bio slučaj čak i da je neko htio da ga preuzme, jer niko nije želio da Bin Ladenov grob postane nekakvo svetilište.

Biznis insajder je u Pentagonu pokušao da dobije potvrdu o tome jesu li marinci zaista tukli i pljuvali po Bin Ladenovom tijelu. "Nikada ne bismo prešli ni oprostili bilo kome takvo ponašanje", rekao je Džoni Majkl (Johnny Michael), portparol Pentagona koji nije želio da odgovori na pitanje hoće li se taj slučaj istražiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.