TRAGEDIJA

Broj žrtava porastao na 88: Bliznakinje koje je cijela Grčka tražila izgorjele u naručju djeda i bake

Mirror

Avaz.ba

28.7.2018

Broj poginulih u požaru u Grčkoj popeo se na 88. Forenzičari su objavili da su među mrtvima brojna djeca, a jedna je majka izgubila 11-godišnjeg sina, kćerku od 13 i supruga od 54 godine.

Nova žrtva, 40-godišnji muškarac preminuo je u bolnici u kojoj je još desetak žrtava i dalje u teškom stanju, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Broj mrtvih u požarima koji su u ponedjeljak poharali obalu kod Atene popeo se u subotu na 88, među kojima je i troje djece - bliznakinje i dječačić čija je sudbina dirnula cijeli svijet.

Detektiv kojeg je angažirala porodica potvrdio je medijima da su Sofija (Sophie) i Vesiliki (Vassiliki, 9), bliznakinje koje su s djedom i bakom bile na putu prema plaži kada se požar obrušio na ljetovalište Mati, identificirane.  

Njihova sudbina dirnula je Grčku, a otac Janeis (Yiannis) isprva je mislio da ih je prepoznao na fotografijama spašenih.

Pronađene su u utorak ujutro zagrljene s djedom i bakom, zajedno s još 26 spaljenih tijela. Mati se pokazao kao smrtonosna zamka za ljude koji su se pokušavali domoći mora.

Forenzičari su objavili da su među mrtvima brojna djeca. Mati, na sat od Atene, ljetovalište je omiljeno među penzionerima koji ondje ugošćuju unučad na školskim praznicima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.