SVIJET

U teškom udesu beba je bukvalno iščupana iz majčine utrobe, a onda se dogodilo čudo

Agencija

Blic.rs

30.7.2018

Beba koja je prilikom teške saobraćajne nesreće doslovno iščupana iz majčine utrobe preživjela je bez ijedne ogrebotine, ali je majka, nažalost, nastradala.

Trudnica se nalazila u kamionu kada je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, koje se prevrnulo kod mjesta Kažati, između Sao Paula i Kuritibe, u jugoistočnom Brazilu.

Žena je tom prilikom izletjela iz kamiona, a daske koje su prevožene pale su na nju i pocijepale su joj stomak.

Šokirani ljekari našli su mrtvu ženu ispod dasaka rasutih po putu, a zatim začuli plač i ugledali djevojčicu nekoliko metara dalje.

Beba, čija se pupčana vrpca pokidala u nesreći, savršeno je zdrava i trenutno se nalazi u bolnici, na odjeljenju intenzivne njege.

Policija i socijalne službe pokušavaju da identificiraju majku, koja je bila u 39. sedmici trudnoće i nije imala dokumente.

Elton Fernando Barbosa, ljekar Hitne pomoći koji je u četvrtak prvi stigao na mjesto nesreće, izjavio je za brazilski list "Tribuna":

- Bila je to teška nesreća u kojoj je jedna osoba poginula. Kada sam stigao, vidio sam da je vozač kamiona povrijeđen i spasioci su mu ukazali pomoć. Bio sam pored žrtve koja je smrtno nastradala kada sam začuo dječiji plač... Beba je doslovno izbačena iz majčine utrobe usljed udara, koji je bio tako jak da joj se stomak pocijepao - kazao je.

On je rekao da je pravo čudo što je beba preživjela.

- Bit ću iskren. Mislim da je to bio Bog. Na osnovu onoga što sam vidio, uopće mi nije jasno kako je preživjela. Ovo je događaj koji je obilježio moj život. Ne vjerujem da se nešto slično ikada desilo - kazao je doktor.

Vozač kamiona Džonatan Fereira pušten je iz bolnice istog dana i optužen je za ubistvo iz nehata. On je rekao spasiocima da nije poznavao ženu i da ju je samo povezao. Ukoliko žena ne bude identificirana, bit će sahranjena kao nepoznato lice, a beba će biti data na usvajanje, saopćila je policija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.