ŠOKANTNO

Porodica u SAD zatočila autističnu ženu, mučila je i tjerala da jede majčin pepeo

Screenshot

Index.hr

31.7.2018

Pet osoba u SAD optuženo je za zatočavanje svoje mlade autistične rodice u kafez te stravično mučenje deset mjeseci, javljaju mediji.

Na sudu u Nju Orleansu podignuta je optužnica protiv petero članova porodice koji su u avgustu 2015. zatočili 22-godišnju autističnu rodicu u kafez pored svoje kamp-kućice i mučili je punih deset mjeseci. 

Zaprijetili da će je ubiti ako pokuša pobjeći

Rejlin Noup (Raylaine Knope, 42) trebala se brinuti o svojoj rodici, čije ime nije objavljeno, nakon smrti njene majke. Među optuženima su i članovi porodice Teri Noup (Terry Knope) (45), Džodi Lambert (Jody Lambert) (23) i Tejlor Noup (Taylor Knope) (20). Rođaci su zatvorili mladu ženu u kafez izvan kuće u koji su stavili šator i bačvu koju je koristila kao WC. 

U optužnici stoji da su je fizički i psihički mučili te tjerali na rad, a kada nije radila, morala je biti u kafezu. Nakon jednog pokušaja bijega, rođaci su joj zaprijetili da će je ubiti.

Razbili joj ruku čekićem, palili upaljačem, gađali zračnicom... 

U sudskim dokumentima je navedeno da su rođaci, između ostalog, razbili žrtvi dlan čekićem, palili joj ruke upaljačima i gađali je zračnicom. U jednom incidentu prisilili su je da pojede pepeo svoje pokojne majke. 

U dokumentima, također, stoji da je porodica svoju rodicu željela prodavati kao seksualnu robinju. Prisiljavali su je da nudi seksualne usluge muškarcima koji su dolazili u posjetu.

Prisiljena čistiti kućicu četkicom za zube i rezati travu makazama

Mlada žena bila je prisiljena čistiti kamp-kućicu četkicom za zube i rezati travu oko kućice makazama, a ako ne bi napravila što su tražili, rođaci bi je izgladnjivali. 

Šokirani komšija izjavio je za televiziju WDSU da poznaje porodicu koja je živjela u kamp-kućici, ali da nijednom nije vidio njihovu autističnu rodicu te nije znao da je došla živjeti s njima. Ako budu osuđeni, njenim zlostavljačima prijeti doživotna zatvorska kazna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.