GLOBUS

Sestre iz Rusije priznale ubistvo: Izbole oca 36 puta, jer ih je zlostavljao

Sestre nisu mogle trpjeti torturu

Avaz.ba

3.8.2018

Ruske tinejdžerke Kristina (19), Angelina (18) i Marija (17) priznale su ubistvo 57-godišnjeg oca Mihaila Kačaturijana, za kojeg se zna da je bio blizak s kriminalnim podzemljem. 

Iako su navele da su to učinile, jer ih je godinama seksualno i fizički maltretirao, sudija je odbio povjerovati u te tvrdnje i pustiti ih iz pritvora. Prijeti im doživotna robija.

Sestre su oca izbole 36 puta. Prema prvim izvještajima, zločin je počeo spontano, jer je otac napao najstariju kćerku, poslije čega je ona zgrabila nož. 

Mediji, međutim, prenose da je Kačaturijan spavao na fotelji kad mu je jedna od djevojaka zabola nož u grlo, a zatim su ga dokrajčile nožem i čekićem. Broj uboda varira od 36 do 45, a imao je rane po vratu, oko srca i po stomaku.

No, iako je sud odbacio tvrdnje da su zločin počinile, jer nisu više mogle trpjeti oca nasilnika, ima više priča koje idu tome u prilog. Komšije i prijatelji tvrde da im nije davao da izlaze napolje, čak ni u školu, i da se ponašao kao tiranin. Navodno im je prijetio pištoljem i redovno ih je tukao.

Najstariju kćerku je još prije četiri godine silovao u hotelu u Izraelu. Zabranjivao im je izlaske i druženje sa prijateljima i redovno ih je tukao.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.