PROBLEMI

Andrea Nales: Ne isključujem mogućnost kolapsa njemačke vlade

Andrea Nales

Srna

3.8.2018

Lider njemačke Socijaldemokratske partije lijevog centra Andrea Nales (Nahles) izjavila je da ne može isključiti mogućnost kolapsa krhke koalicione Vlade ukoliko se upusti u još jednu razdornu raspravu, kao što je nedavni spor o migrantskoj politici. 

Ona je za njemačke novine RND rekla da je spor u vezi sa problemom migranta između Hrišćansko-demokratske unije (CDU) njemačke kancelarke Angele Merkel i njenih Hrišćansko-socijalne unije Bavarske (CSU) isfrustrirala mnoge, uključujući i stranku Nales jer je predstavljala unutrašnju svađu i nije postojala usredsređenost na suštinska pitanja.

Nales je napomenula da, nakon iskustva u posljednjih nekoliko mjeseci, ne može isključiti mogućnost kolapsa Vlade jer su to bile "ozbiljne stvari".

Lider socijaldemokrata pozvala je njemačkog ministra unutrašnjih poslova Horsta Zehofera (Seehofer), koji je lider CSU, da prekine da sprovodi "pseudo-debate".

- Ispred njega su važni izazovi, kao što su zakon o imigraciji, integracija novih migranata i izgradnja novog smještaja - istakla je Nales.

Vlada kancelarke Merkel dovedena je na ivicu kolapsa, usljed zahtjeva Zehofera da se pooštri migraciona politika u Njemačkoj.

Zehofer je ranije danas izjavio da planira da koristi Twitter kako bi direktno poslao poruku ljudima pred izbore u Bavarskoj u oktobru, u kojoj bi CSU mogla da izgubi apsolutnu većinu u tom području.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.