HOLIVUD

Zatraženo uklanjanje zvijezde Donalda Trampa sa Staze slavnih

Uništena zvijezda

Avaz.ba

8.8.2018

Odlukom gradskog vijeća zapadnog Holivuda zatraženo je uklanjanje zvijezde američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump) s Holivudske staze slavnih (Walk of Fame) u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, javljaju agencije.

U odluci koju je gradsko vijeće izglasalo jednoglasno zatraženo je da se ukloni Trampova zvijezda s Holivudske staze slavnih zbog "ponašanja koje je uznemirujuće za žene i drugih postupaka".

Trampova zvijezda na Stazi slavnih postavljena je na pločnik duž Bulevara Holivuda 2007. kao svojevrsno priznanje za njegov nastup u rijaliti šouu ''Pripravnik''.

Trumpova zvijezda je u više navrata bila na meti napadača, a posljednji takav napad je krajem prošlog mjeseca izveo Ostin Mikel Klej (Austin Mikel Clay), koji ju je u velikoj mjeri oštetio. Klej je nakon napada uhapšen, a potom uz plaćanje kaucije pušten na slobodu.

Holivudska staza slavnih je pločnik duž Bulevara Holivud, na kojem je izrezbareno više od 2.600 petokrakih zvijezda s imenima slavnih ličnosti kojima je počast iskazala holivudska trgovačka komora za njihov doprinos industriji zabave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.