NOVOSTI

''Tesla'' gradi fabriku u Šangaju, zapošljavaju nove radnike

AFP

Index.hr

8.8.2018

''Tesla'' je započeo proces zapošljavanja u svojoj novoj fabrici u Šangaju, tek mjesec nakon što je američki proizvođač električnih automobila potpisao projekt s lokalnim vlastima vrijedan 2 milijarde dolara.

Prema oglasima objavljenim na internetskoj stranici, ''Tesla'' trenutno potražuje 14 zanimanja, uključujući poslove arhitektonskog dizajnera, ali i višeg finansijskog menadžera. Većina zanimanja traži minimalno šest godina iskustva i seniorsku razinu, stoji u većini oglasa.

Fabrika od 2 milijarde dolara

''Tesla'' nije odgovorio na molbe agencija za komentarom. Iz novine ''The 21st Century Herald'' su u utorak izvijestili o oglasima te dodali kako je ''Tesla'' počeo oglašavati pozicije u nedjelju.

''Tesla'' je prošlog mjeseca sa šangajskim vlastima potpisao ugovor o izgradnji njihove prve fabrike izvan SAD, što će udvostručiti veličinu ''Tesline'' globalne proizvodnje.

Izvršni direktor Ilon Mask (Elon Musk) ovaj mjesec je izjavio da će fabrika koštati 2 milijarde dolara te da planiraju projekt finansirati iz lokalnog duga.

Iz ''Tesle'' su izjavili kako žele proizvesti prvi auto u fabrici dvije godine nakon početka radova, čime bi se kroz dvije do tri godine povećao broj proizvedenih vozila za 500.000.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.