AKCIJA

Pogledajte hapšenje Crnogoraca koji su krijumčarili 20 tona hašiša

Printscreen

Avaz.ba

10.8.2018

Italijanski mediji objavili su snimak akcije zapljene 20 tona hašiša u kojoj je uhapšeno 11 Crnogoraca, prenosi rimska "Republika".

Istražni sudija Marko Gaeta potvrdio je da su uhapšeni Marko Borozan, Uglješa Kovačević, Vladimir Živković, Srđan Matijević, Stanko Tomičić, Ljubomir Bakočević, Milan Kovačević, Dragoljub Mrgudović, Vladimir Lipovina, Božidar Barović i Velimir Latković.   

Hapšenje je pozdravio i ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini, koji je najavio da će borba protiv trgovine narkotika biti jedan od prioriteta vlade.  

Brod "Remus", koji je plovio pod panamskom zastavom, isplovio je iz Las Palmasa u Španiji i prijavljena destinacija mu je bila Turska.

Međutim, kako su saopćile italijanske nadležne službe, brod je promijenio kurs dok je bio u međunarodnim vodama kod obale sjeverne Afrike. Namjera je bila da se hašiš prokrijumčari iz Maroka u Libiju.

Evidentne anomalije koje su primijećene tokom konstantnog monitoringa navigacije potvrdile su sumnju da je plovilo "Remus" uključeno u međunarodni šverc narkotika u koji su prethodnih godina uključene zemlje sa sjevera Afrike - saopćila je italijanska policija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.