SVIJET Istraga u vezi s ovim slučajem u toku

Nekadašnji osvajač utrke Tur d'Frans uhapšen zbog napada na prostitutku

Fena
10.08.2018 15:02

Foto: Jan Ulrih ( AFP)

Njemačka policija zadržala je u pritvoru bivšeg biciklistu i pobjednika Tur d'Frans utrke Jan Ulriha (Jan Ullricha) zbog napada i nanošenja povreda prostitutki u luksuznom hotelu u Frankfurtu,  saopćio je portparol policije. 

- Ulrih je bio pod utjecajem alkohola i droge kada ga je policija uhapsila pod sumnjom da je ženskoj osobi nanio teške tjelesne povrede nakon rasprave u hotelu "Villa Kennedy" u ranim jutarnjim satima - rekao je portparol policije.  

Istraga u vezi s ovim slučajem je u toku.

Ulrih je ranije ove sedmice izjavio za njemački ''Bild'' da je imao problema u braku i bio pod pritiskom nakon što ga je supruga napustila. Svoju trojicu sinova nije vidio od Uskrsa. 

- Učinio sam stvari zbog kojih se veoma kajem. Zbog ljubavi prema svojoj djeci sam odlučio započeti s liječenjem – rekao je Ulrih.

Pobjednik Tur d'Frans utrke iz 1997. godine je u Frankfurt došao iz Majorke, gdje je prošlog vikenda bio uključen u prepirku sa svojim komšijom, njemačkom filmskom zvijezdom Tilom Švajgerom (Til Schweiger), zbog čega je bio zadržan u španskoj policiji.

NA VRH