ISPOVIJEST

Italijanski svećenik koji je zlostavljao 11-godišnjakinju: Sotona me naveo

Ilustracija

Index.hr

11.8.2018

Katolički svećenik koji je u Italiji optužen da je seksualno zlostavljao 11-godišnju djevojčicu za svoj je čin okrivio - sotonu.

Paolo Glenzer (Glaenzer), 70-godišnji italijanski svećenik, uhapšen je prošlog mjeseca pod sumnjom da je zlostavljao curicu u autu nedaleko od Firence. Trenutno je u kućnom pritvoru, dok se istraga nastavlja.

Uprkos ozbiljnim optužbama, svećenik tvrdi da nije kriv za to što se dogodilo. U intervjuu za italijanske novine ''Corriere Fiorrentino'' Glenzer je izjavio da ga je sotona namamio na seksualno zlostavljanje, ali i da je mislio da je djevojčica mnogo starija nego što uistinu jest.

Izjavio je i da mu je ''veoma žao zbog toga što se dogodilo te da ga je vrag zavarao i da se zbog toga upustio u zlostavljanje djevojčice".

- Samo Bog mi može suditi. Pogriješio sam, priznajem - rekao je svećenik pedofil u intervjuu i dodao da se "pouzdaje u Isusa i Mariju" .

Sotonu je okrivio jer mu se djevojčica "činila mnogo starija nego što jest", izjavio je da je mislio da ima barem 15 godina, iako bi i tada to bilo seksualno iskorištavanje djeteta, s obzirom na dobnu granicu od 16 godina za pristanak na seksualne odnose, a ovdje se još radi o svećeniku koji je na najodvratniji mogući način iskoristio autoritet i povjerenje djeteta.

Nevjerovatno, ali svećenik koji daje ovakve izjave nakon što je zlostavljao 11-godišnju djevojčicu (i priznaje to) i dalje je samo u kućnom pritvoru. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.