SUDBINA

Detalji tragedije u Italiji: U trenutku kad su pronašli tijela porodice, zazvonio je mobitel

Avaz.ba

15.8.2018

I dok stotine vatrogasaca i spasilački timovi neumorno rade na potrazi za žrtvama i preživjelima pod ostacima vijadukta Morandi u Italiji, pomalo u javnost i isplivavaju priče pojedinih žrtava zbog kojih ova stravična tragedija postaje još tužnija.

Naime, italijanski mediji otkrivaju da je među 42 žrtve nesreće bila i tročlana porodica Robbiano - 44-godišnji informatičar Roberto, njegova 41-godišnja supruga Ersilija i njihov 9-godišnji sin Samuel. U trenutku kada je tragedija prekinula njihove živote, ova je porodica iz Đenove krenula na godišnji odmor na Sardiniju.

Njihova tijela spasioci su pronašli nakon što su začuli zvono mobitela. Bio je to mobitel Ersilije, a na ekranu je stajalo 'Mama'. Spasioci se, dakako, nisu javili na mobitel, a Ersilijina majka i Samuelova baka je, čuvši za tragediju, samo željela provjeriti je li s njenim najmilijima sve uredu.  

Među poginulima su bili i 31-godišnji Mirko Vicini, 35-godišnji Bruno Casagrande te 53-godišnji Sandro Campora, trojica kolega koji su nakon mjeseci nezaposlenosti krenuli na sezonski posao, na uređenje ekoloških otoka.  

Nedaleko od njih je pronađena i 34-godišnja Elisa Bozzo te tijela troje turista iz Francuske, koji su također putovali na Sardiniju, baš kao i 22-godišnja Melissa Artus te 20-godišnji Nathan Gusman i Nemati Alize. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.