ITALIJA

Kamiondžija koji je bio na korak do smrti u Đenovi opisao horor koji je preživio: I dalje je u šoku

Avaz.ba

15.8.2018

Vozač kamiona koji se zaustavio samo nekoliko centimetara od dijela mosta koji se srušio u Đenovi, čime je izbjegao ponor od 45 metara, opisao je kako je autoput "pao" ispred njega.

Srectni 37-godišnji otac, koji je identificiran samo inicijalima F. L., vraćao se duž Morandijevog mosta nakon runde isporuka namirnica, kada se ispred njegovih očiju raspao 650 metara dugački dio.

- Vidio sam put koji se srušio, sa svim automobilima koje sam tada imao ispred mene - rekao je on spasiocima nakon užasnog incidenta u kojem je poginulo najmanje 42 ljudi, uključujući i jednu mladu porodicu.

Njegov zeleni kamion dospio je u sve svjetske medije, a i danas se vidio na vijaduktu, ostavljen na istom mjestu gdje ga je zaustavio kočnicama, nakon čega je iskočio iz svoje kabine i sklonio na sigurno.

- Vozač se i dalje nalazi u stanju šoka, ali je nepovrijeđen - rekao je Đovani D'Alesandro, direktor supermarketa čiju je hranu raznosio. 

Dodao je da nije spreman davati intervjue, ali da je razgovarao s vlasnikom kamiona, kojim je i prevozio namirnice.

Nevjerovatna priča vozača dospjela je u prvi plan nakon tragedije u Đenovi, kada su fotografije njegovog zelenog kamiona dale pravi uvid koliko je bilo opasno na mostu. Drugi svjedoci su rekli da se most srušio "kao brašno".

Podsjetimo, vijadukt Morandi, na dijelu autoputa A-10, urušio se usljed jake oluje praćene grmljavinom, a svjedoci tvrde da se urušio nakon udara groma. Nadvožnjak se iznenada urušio nakon čega su desetine vozila propale kroz pukotine, 50 metara ispod nivoa puta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.