Tramp se oprostio od legendarne pjevačice Arete: "Donijela je radost u milione života"

Vijesti.me
17.08.2018 11:02

Foto: Donald Trump

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) se, na njemu svojstven način, oprostio od legendarne pjevačice Arete Frenklin (Aretha Franklin). On je napomenuo da je nju znao veoma dobro i da je radila za njega.

- Želim započeti izražavanjem saučešća porodici osobe koju sam znao dobro. Radila je za mene u brojnim prilikama. Bila je nevjerovatna - rekao je i nastavio:

- Donijela je radost u milione života, a njeno izvanredno naslijeđe inspirirat će i mnoge nadolazeće generacije. Bog joj je dao sjajan dar - njen glas, i koristila ga je dobro. Ljudi su voljeli Aretu. Bila je posebna žena. Pa sam samo želio proslijediti najtoplije najbolje želje i saučešće njenoj porodici - prenose "Vijesti.me".

I bivši predsjednik SAD Barak Obama (Barack) je također Aretu znao veoma dobro, a pjevala je i na njegovoj inauguraciji 2009. godine. Bivši predsjednik SAD i njegova supruga Mišel (Michelle) izdali su saopćenje u kojem su rekli kako je "Areta pomogla definirati američko iskustvo".

- U njenom glasu mogli smo osjetiti historiju, svu i u svakoj nijansi - našu moć i bol, našu tamu i svjetlo, našu potragu za otkupljenjem i naše teško zarađeno poštovanje. Pomogla je da se osjećamo više međusobno povezanim, s više nade, humanijim. A ponekad je pomogla jednostavno da zaboravimo sve drugo i plešemo.

Osim toga, bili su puni hvale i za njeno pisanje pjesama te live nastupe.

- Svaki put kad bi zapjevala, svi smo bili počašćeni dozom božanskog - dodali su.

NA VRH