GLOBUS

Tramp se oprostio od legendarne pjevačice Arete: "Donijela je radost u milione života"

Donald Trump

Vijesti.me

17.8.2018

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) se, na njemu svojstven način, oprostio od legendarne pjevačice Arete Frenklin (Aretha Franklin). On je napomenuo da je nju znao veoma dobro i da je radila za njega.

- Želim započeti izražavanjem saučešća porodici osobe koju sam znao dobro. Radila je za mene u brojnim prilikama. Bila je nevjerovatna - rekao je i nastavio:

- Donijela je radost u milione života, a njeno izvanredno naslijeđe inspirirat će i mnoge nadolazeće generacije. Bog joj je dao sjajan dar - njen glas, i koristila ga je dobro. Ljudi su voljeli Aretu. Bila je posebna žena. Pa sam samo želio proslijediti najtoplije najbolje želje i saučešće njenoj porodici - prenose "Vijesti.me".

I bivši predsjednik SAD Barak Obama (Barack) je također Aretu znao veoma dobro, a pjevala je i na njegovoj inauguraciji 2009. godine. Bivši predsjednik SAD i njegova supruga Mišel (Michelle) izdali su saopćenje u kojem su rekli kako je "Areta pomogla definirati američko iskustvo".

- U njenom glasu mogli smo osjetiti historiju, svu i u svakoj nijansi - našu moć i bol, našu tamu i svjetlo, našu potragu za otkupljenjem i naše teško zarađeno poštovanje. Pomogla je da se osjećamo više međusobno povezanim, s više nade, humanijim. A ponekad je pomogla jednostavno da zaboravimo sve drugo i plešemo.

Osim toga, bili su puni hvale i za njeno pisanje pjesama te live nastupe.

- Svaki put kad bi zapjevala, svi smo bili počašćeni dozom božanskog - dodali su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.