Nevjerovatno otkriće

"Ja sam najstariji sin Pabla Eskobara kojeg je on sakrio od svijeta"

Blic.rs
19.08.2018 09:24

Foto: Pablo Escobar

Britanski umjetnik i pisac Filip Vitkomb (Phillip Whitecomb) vjeruje da je tajno dijete čuvenog narkobosa Pabla Eskobara (Escobar). 

Vitkomb (53), koji sada živi na Majorci, kaže da je rođen kao Roberto Sendoja Eskobar, nakon što je, kako kaže, Pablo Eskobar, koji je tada imao 16 godina, imao vezu s Marijom Luisom Sendojom, koja je imala samo 14 godina.

O navodnom rođenju njihovog djeteta se šutjelo i dok u Filipovoj krštenici ne piše da mu je Eskobar otac, on tvrdi da postoji dokument o njegovom krštenju, gdje se navodi da mu je otac čuveni narkobos, prenosi "Blic.rs".

Vitkomb je proveo neko vrijeme u sirotištu koje je vodila katolička crkva u Bogoti prije nego što ga je, kada je imao četiri mjeseca, usvojio britanski bračni par Patrik i Džoan Vitkomb.

Njegov usvojitelj Patrik mu je rekao da je on zapravo najstarije dijete jednog od najpoznatijih kriminalaca u historiji.

- Ja nisam tada zapravo ni čuo za Eskobara pa nisam bio svjestan šta je sve radio. Ali kada mi je tata ispričao sve o njemu, nisam mogao da vjerujem. To je za mene bio pravi šok i to me je natjeralo da preispitam svoj život - rekao je on za "Dejli mejl".

Kolumbijski narkobos je izgradio multimilijardersku imperiju i kontrolirao je 80 posto svjetske trgovine kokainom.

Filip tvrdi da je on, kao nesvjesni mogući nasljednik Eskobara, bio u velikoj opasnosti i da su mu njegovi usvojeni roditelji unajmili osiguranje kada je bio mali, jer su navodno više puta pokušali da ga otmu pripadnici porodice Eskobar.

Vidjevši u kakvoj je opasnosti njegov sin, Patrik Vitkomb je sina upisivao i ispisivao iz škola.

- Sada vidim da je on pokušavao sakriti mnoge tajne od mene kako bi mi učinio život što normalnijim - rekao je Filip.

I dok je 24 godina Filip bio blaženo nesvjestan identiteta svog biološkog oca, to se sve promijenilo 1989. godine, kada je Eskobar bio na vrhuncu svoje ubilačke moći.

Tada je Patrik otkrio Filipu da vjeruje da je Eskobar njegov otac i da ga je morao da upozoriti da je možda u opasnosti.

Patrik je uvjerio Filipa i da unajmi osiguranje za sebe i svoju porodicu - suprugu Su i njihovo dvoje djece.

Ipak, Filip kaže da, nasreću, oni nikad nisu bili izloženi opasnosti.

Eskobara su u Medeljinu 1993. godine ubile specijalne snage, nakon što je pobio hiljade nevinih ljudi, kao i rivale dilere dok je ratovao s kolumbijskom vladom.

Filip nikad nije pronašao svoju biološku majku, rečeno mu je da je ona umrla.

On sada piše knjigu o svom životu i kaže da ga je čak i kontaktirao jedan od Pablovih zakonitih sinova, ali da nije siguran želi li biti u kontaktu s porodicom Eskobar.

Kako je rekao, on je ipak sumnjičav i za svaki slučaj drži pištolj u kući.

- S jedne strane, oni nemaju više pravu moć, ali sa druge, ja sam ipak prvorođeni sin Eskobara. Radi se o krvi o porodici, o ratu... tako se stvari odvijaju tamo - rekao je on.

NA VRH