ŠOKANTNA IZJAVA

Ubica trudne žene tvrdi da nije ubio kćerke: Ona ih je zadavila pa sam ja nju

Kristofer Vots: Davao izjave

Avaz.ba

21.8.2018

Stravična porodična tragedija iz američke savezne države Kolorado dobiva nastavak.

Kristofer Vots (Christopher Watts), za kojeg se sumnja da je ubio trudnu suprugu i dvoje djece, sad tvrdi da je djecu ubila supruga, nakon čega ju je on ubio iz osvete.

Prema njegovim riječima, 33-godišnji Vots je supruzi Šenon (Shannan) rekao da želi razvod nakon čega je ona zadavila njihove dvije kćerke, četverogodišnju Belu (Bellu) i trogodišnju Seleste (Celeste). Votsova advokatica Megan Ring zatražila je da se napravi DNK testiranje vratova djece.

Podsjetimo, nestanak Šenon Vots (34), koja je bila u 15. sedmici trudnoće, te njene dvije djevojčice prijavljen je prošlog ponedjeljka, a njen suprug priveden je u srijedu navečer, prije nego što su sama tijela nađena, pod sumnjom da je ubio svoju ženu i dvoje djece.

Tijela su pronađena na zemljištu naftne bušotine kompanije "Anadarko Petroleum", u kojoj je Vots radio.

Prijavljujući nestanak, Vots je policiji rekao kako je suprugu, koja je vikend provela na poslovnom putu u Arizoni, vidio u ponedjeljak ujutro. Oko podne postao je zabrinut kad mu je jedna njena prijateljica javila da Šenon ne odgovara na poruke. Tvrdio je da u kući nije zatekao ni nju ni djecu, nakon čega je prijavio nestanak.

Dok je trajala potraga, Vots je ispred porodične kuće dao i televizijski intervju govoreći kako nema pojma gdje mu je porodica te da je kuća prazna.

Ovo je noćna mora iz koje se ne mogu probuditi - izjavio je tada.  

- Nadam se da je s djecom negdje na sigurnom - dodao je Vots.

Ono što se o porodici Vots zna jest da je prije nekoliko godina prijavila bankrot nakon niza finansijskih poteškoća. Supruga je uskoro našla posao prodaje dodataka za hranu te je puno putovala, dok je osumnjičeni Kristofer čuvao djecu. Neki nagađaju da bi, stoga, motiv mogla biti ljubomora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.