Zatvorio bebu u mašinu za veš, pa mu sad prijeti 10 godina robije

Metro.co.uk
22.08.2018 19:45

Društvenim mrežama kruži snimak bebe koja je zarobljena u veš-mašini, a kako prenose strani mediji, ovog dječaka zatvorio je i snimio bejbisiter.

Kako se može vidjeti na snimku, dvogodišnji Kasper pokušava da otvori vrata, ali bezuspješno. Prema pisanju britanskog "Metroa", Kasperova 21-godišnja majka Zaneta ostavila je svog dječaka s poznanikom kako bi samo obavila neke poslove van kuće.

Međutim, kada se vratila - imala je šta i da vidi.

Slučaj je odmah prijavljen policiji, pokrenuta istraga o zlostavljanju djeteta, a u sam slučaj uključena je i socijalna služba.

Dječak, na svu sreću, tokom ovog incidenta nije povrijeđen.

Tokom istrage ovog slučaja, policija je pronašla i fotografije na kojima dvogodišnjaka prisiljavaju i da konzumira cigarete. Majka je negirala da ima bilo kakve veze s ovim slučajem, tvrdeći da je ostavila telefon kod kuće.

Video je objavio 19-godišnjak po imenu Mateus, kojeg je policija privela, a onda ubrzo i pustila. Još jedan 18-godišnjak je priveden povodom ovog slučaja, kao i dječakov otac, a kako prenose mediji, mogli bi da budu optuženi za zlostavljanje djeteta.

Miroslav Vlačnik, okružni tužilac, rekao je za tamošnje medije da, ako obojica muškaraca budu proglašena krivima, slijedi im 10 godina zatvora.

Oglasi

NA VRH