GLOBUS

Putin: Posjeta Austriji bila je privatne prirode, ali pričalo se i o poslu

Avaz.ba

22.8.2018

- Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je njegova nedavna posjeta Austriji bila isključivo privatnog karaktera, ali da je uspio da porazgovara i o poslu sa austrijskim kancelarom i ministrom spoljnih poslova.

"Moja posjeta bila je privatne prirode. To je bila proslava, veselje, ali uspjeli smo da razgovaramo i o poslu i sa ministrom spoljnih poslova Karin Knajsl i austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom", rekao je Putin agenciji TASS.

Putin je i ovom prilikom čestitao Karin Knajsl i Volfgangu Majlingeru povodom njihovog vjenčanja kome je prisustvovao.

"Želio bih još jednom da zahvalim mojim austrijskim prijateljima zbog poziva na vjenčanje. Od svega srca im čestitam i zahvaljujem za poziv", rekao je Putin.

On je istakao pozitivnu ulogu Austrije u bilateralnim odnosima i promovisanju dijaloga između Rusije i EU.

Putin je 18. avgusta bio gost na vjenčanju Karin Knajsl i Volgfanga Majlingera u Štajerskoj, što je izazvalo ogromnu pažnju medija i javnosti.

Osvrćući se na kritike što je Knajslova pozvala Putina na svoje vjenčanje kancelar Sebastijan Kurc rekao je danas da je politika Austrije okrenuta isključivo EU.

"Naša pozicija u Evropi se nije promijenila zbog vjenčanja. Naša spoljna politika prema Rusiji je jasna. Mi smo pomogli u definisanju i posvećeni smo svim odlukama EU", rekao je Kurc na konferenciji za novinare. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.