SVIJET

Ko je žena u plavoj haljini koja je izjurila iz sudnice nakon suđenja Manafortu

"Plava haljina je moj novi superheroj"- samo je jedan od šaljivih komentara na Twitteru

Twitter

Agencije

23.8.2018

Pol Manafort (Paul), bivši voditelj kampanje američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump), osuđen je u utorak zbog izbjegavanja plaćanja poreza, bankarske prevare i skrivanja inozemnih bankovnih računa, u osam tačaka optužnice od ukupno 18. 

Porotnici su, nakon gotovo četiri dana rasprave, proglasili 69-godišnjeg Manaforta krivim za dvije od devet tačaka optužnice za bankovne prevare, svih pet optužnica za porezne prevare te jednu od četiri optužbe zbog skrivanja inozemnih bankovnih računa. U ostalih deset tačaka optužnice porota nije uspjela postići konsenzus.

Manafort je osuđen za dvije najteže bankovne prevare, kod kojih je za svaku predviđena kazna zatvora do 30 godina.

Ono što je posebno privuklo pažnju medija je žena u plavoj haljini, koja je pretrčala ispred saveznog suda u Aleksandriji, u Virdžiniji.


Riječ je Kesi Semjon (Cassie Semyon), stažistkinji na NBC Newsu. Njen sprint objavljen je na Twitteru i odmah postao viralna senzacija. Na Twitteru se oglasila i sama Semjon, potvrdivši da je to ona.


Mobiteli su bili zabranjeni u sudnici pa je Semjon na ovaj način prenosila informacije sa suđenja.

- "Plava haljina je moj novi superheroj", Svi smo mi ona", "Odlična forma. Trebala bi potpisati ugovor s Nikeom", samo su neki od šaljivih komentara na Twitteru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.