REKCIJE Kažu da slušaju ultimatume iz Vašingtona, ali da oni ne utječu na njihovu odlučnost

Rusija upozorila SAD zbog nesmotrenih poteza u Siriji

Fena
25.08.2018 17:38

Foto: Fena

Visoki ruski zvaničnik u subotu je upozorio Sjedinjene Američke Države zbog poduzimanja nesmotrenih poteza u Siriji, javila je novinska agencija RIA.

Reagirajući na komentare američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost Džona Boltona (John) o eventualnoj snažnoj američkoj reakciji u slučaju napada hemijskim ili biološkim oružjem u sirijskoj regiji Idlib, zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov izjavio je: "Upozoravamo Amerikance zbog poduzimanja novih nesmotrenih poteza u Siriji."

- Slušamo ultimatume iz Vašingtona, ali oni ne utječu na našu odlučnost da nastavimo s politikom potpune eliminacije terorističkih epicentara u Siriji i da vratimo tu zemlju u normalan život - izjavio je Rjabkov.

Regija Idlib, utočište za civile i pobunjenike raseljene iz drugih dijelova Sirije, kao i za moćne militantne snage, zahvaćena je serijom zračnih udara i artiljerijskih napada u ovom mjesecu, u mogućem uvodu za konačnu ofanzivu vladinih snaga.

Rusija je u ovoj sedmici predstavila prijedloge turskim vlastima o rješenju situacije u Idlibu, sjeverozapadne sirijske regije koja graniči s Turskom.

Tagovi

SAD Rusija Sirija
NA VRH