Tramp: Google, Facebook i Twitter vrlo nepošteno tretiraju konzervativce i republikance

SVIJET Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država

Tramp: Google, Facebook i Twitter vrlo nepošteno tretiraju konzervativce i republikance Napomenuo da je takvo ponašanje možda čak i ilegalno

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) izjavio je u srijedu kako se nada "poštenju" od tehnoloških divova Googlea, Facebooka i Twittera, koje je optužio za navodnu ljevičarsku pristrasnost, odbivši posve isključiti mogućnost nametanja regulacija.

- Mislim da Google i Facebook i Twitter vrlo nepošteno tretiraju konzervativce i republikance - rekao je Tramp u Bijeloj kući.

Tramp je, također, napomenuo da je takvo ponašanje možda čak i ilegalno.

- Mislim da je to vrlo ozbiljan problem. Jer oni stvarno nastoje ušutkati doista velik dio ove zemlje, a ti ljudi ne žele biti ušutkani - kazao je američki predsjednik.

Na pitanje o mogućem uvođenju regulacija, Tramp je kazao "vidjet ćemo". 

- Znate šta mi želimo? Ne regulaciju. Mi želimo poštenje.

Google je u utorak odbacio Trampove optužbe da su rezultati pretrage na njegovoj tražilici "namješteni". Tramp je ustvrdio kako oni u velikoj mjeri odražavaju "lažni CNN".

Tramp već dugo vodi rat s CNN-om, vodećom kabelskom informativnom televizijskom stanicom koja ne preza od otvorene kritike 45. američkog predsjednika, koji medije često optužuje za "lažne vijesti", a neke od njih proglašava "neprijateljem naroda".

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH