SVIJET

Na školskom izletu maloljetni Afganistanac silovao dječaka

Javnost šokirana

Ilustracija

Index.hr

3.9.2018

Čin se dogodio tokom izleta učenika četvrtog razreda osnovne škole smještene, kako navode mediji, u „socijalno problematičnom" dijelu grada.

- Ovo je užasan čin, ja sam šokirana. Važno je da sada sve nadležne ustanove reagiraju - rekla je za dnevnik ''Berliner Zeitung'' Sandra Šeres (Scheeres), senatorica grada Berlina zadužena za obrazovanje (Socijaldemokratska stranka Njemačke SPD).  

Glavni počinilac je jedanaestogodišnjak iz Afganistana, a pomagači su mu bili jedan vršnjak iz Sirije, a drugi iz Afganistana. 

Nije objavljena nacionalnost žrtve, nastavnici navodno nisu ništa vidjeli.

Tri nastavnika i pedagog koji su pratili djecu na jednodnevnom izletu navodno nisu primijetili ništa. Slučaj je otkriven nakon što se prijatelj žrtve obratio socijalnom radniku koji je obavijestio policiju. 

Sva trojica počinitelja udaljena su s nastave. Žrtva je, također, radi vlastite zaštite, premještena u drugu školu. Vlasti pokušavaju pronaći način kako da počinitelju, koji je navodno i prije upadao u oči zbog nasilnog ponašanja, omoguće nastavak školovanja izvan ustanova.

S obzirom na to da se radi o maloljetnicima, policija ne daje nikakve informacije za javnost. 

Stručnjaci u njemačkim medijima izražavaju zaprepaštenost takvim činom koji se rijetko bilježi u kriminalnim statistikama.

- Ovaj čin premašuje ono što nam je inače poznato kada je seksualno nasilje među djecom u pitanju - rekao je berlinski pedagog Ul Frojnd (Ull Freund) za ''Berliner Zeitung''.

Pedagog Frojnd procjenjuje da je i sam počinitelj pretrpio seksualno nasilje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.