SVIJET

Pojavili se Rusi koje Britanija optužuje u slučaju "Skripal": Bili smo tamo turistički, ovo je nevjerovatna slučajnost

Tvrde da su u Solzberiju bili 3. marta i da se nisu zadržali duže od sat

Arhiv

Vijesti.me

13.9.2018

Reuters navodi da muškarci koji su se pojavili na TV "Russia Today", koju finansira ruska država, imaju fizičke sličnosti sa osobama koje su označene kao osumnjičeni za trovanje "novičokom".

Dvojica muškaraca koja su predstavljena kao Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov pojavila su se na ruskoj televiziji Russia Today i kazali da su bili u Solzberiju kako bi vidjeli poznatu katedralu, na sugestiju prijatelja.

Britansko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Petrova i Boširova koje sumnjiči za pokušaj ubistva bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripala i njegove kćerke Julije.

Oni tvrde da su u Solzberiju bili 3. marta i da se nisu zadržali duže od sat, da je moguće da su prošli pored kuće Skripala, ali da toga nisu bili svjesni i da su otišli zbog lošeg vremena.

- Skvasili smo se, otišli na najbliži voz i vratili se u London - dodali su Rusi, koji tvrde da su biznismeni, a ne agenti GRU-a.

Navode i da nisu imali u svom prtljagu bočicu s parfemom. Njih dvojica tvrde da se boje za svoj život i da  ne smiju izaći na ulicu.

Poručili su da su žrtva "nevjerovatnih slučajnosti" i da žele izvinjenje od pravih ubica te da ne bi izašli u javnost, da to nije preporučio ruski predsjednik Vladimir Putin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.