NJUJORK

Novozelandska šefica vlade Jacinda Ardern na samit u UN-u došla s tromjesečnom bebom

List “Herald“ prenosi kako je suprug premijerke na Twitteru objavio i fotografiju akreditaciju djeteta

AFP

Avaz.ba

25.9.2018

Premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern privukla je veliku pažnju javnosti pojavljivanjem na svečanom skupu u njujorškom sjedištu Ujedinjenih naroda u društvu tromjesečne bebe Neve Te Aroha. 

Uoči današnjeg početka redovnog 73. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih naroda, u Njujorku je sinoć održan Samit mira posvećen Nelsonu Mandeli, bivšem južnoafričkom lideru koji je rođen prije sto godina.

Najviše pažnje na skupu privukla je šefica novozelandske vlade Ardern koja je u naručju držala tromjesečnu kćerku.


List “Herald“ prenosi kako je suprug novozelandske premijerke Klarke Gejford (Clarke Gayford), koji je također bio na skupu, na Twitteru objavio i akreditaciju s kojom je tromjesečna beba prisustvovala Samitu u UN-u. Akreditacija je bila naslovljena “Prva beba Novog Zelanda“.

- Kamo sreće da sam mogao snimiti izraz iznenađenosti na licima članova japanske delegacije koji su ušli u prostoriju u kojoj smo presvlačili bebu, bio bi to odličan poklon za 21. rođendan -  napisao je Gejford.

Premijerka bi se 27. septembra trebala obratiti Generalnoj skupštini UN-a, a ne bi bilo iznenađenje da se ponovo pojavi u društvu “prve bebe Novog Zelanda“.

Nakon bivše premijerke Pakistana Benazir Buto, Ardern je druga šefica vlade koja se porodila tokom mandata.

AFP

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.