SVIJET

Donald Tramp bi mogao povući nominaciju Kavanaga

Spreman sam saslušati optužbe, poručio lider SAD

Arhiv

Index.hr

27.9.2018

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) izjavio je kako ne želi postavljati rokove za denuklearizaciju Sjeverne Koreje te da je otvoren za državno rješenje izraelsko-palestinskog sukoba.

- Ne igramo vremensku igru. Ako traje dvije, tri godine ili pet mjeseci, to nije bitno - rekao je. Istaknuo je da će biti otvoren i za rješavanje izraelsko-palestinskog sukoba ako to bude volja samih stranaka.

- Ako Izraelci i Palestinci žele jednu državu, uredu je. Ako žele dvije države, to je meni također uredu - rekao je na konferenciji za novinare.

- Sretan sam ako su oni sretni - dodao je.

Tramp kaže da bi mogao promijeniti mišljenje o Kavanagu na temelju svjedočenja

Tramp je komentirao i aferu "Kavanag" te izjavio u srijedu kako bi mogao promijeniti mišljenje o Bretu Kavanagu (Brett Kavanaugh) i povući kandidaturu za Vrhovni sud na temelju nadolazećeg svjedočenja o navodno nedoličnom seksualnom ponašanju.

Kristina Blejsi Ford (Christine Blasey), koja je optužila Kavanaga za seksualni napad 1982., trebala bi svjedočiti pred zakonodavcima u četvrtak u Vašingtonu.

- Uvijek se mogu uvjeriti - rekao je Tramp novinarima u Njujorku, te dodao da će biti zanimljivo čuti šta ima reći.

Tramp kaže da bi volio zadržati zamjenika državnog sekretara Rozenštajna na poslu

Tramp je kazao kako bi rado zadržao zamjenika državnog sekretara Roda Rozenštajna (Rosensteina) na poslu, nakon što je "New York Times" objavio da je Rozenštajn predložio da se Tramp tajno snima te je nagovarao članove njegovog kabineta da se Tramp ukloni s dužnosti.

- Razgovarao sam s njim, dobro smo razgovarali, rekao je da to nikad nije rekao da ne vjeruje i da me veoma poštuje. Vidjet ćete - kazao je na konferenciji za novinare na pitanje hoće li otpustiti Rozenštajna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.