PENTAGON

Čvrsta podrška vlastima u Skoplju

SAD pozdravljaju pozitivan rezultat konsultativnog referenduma u Makedoniji u kojem su građani prihvatili Sporazum iz Prespe, između Makedonije i Grčke

Arhiv

S. N.

1.10.2018

Sjedinjene Američke Države pozdravljaju pozitivan rezultat konsultativnog referenduma u Makedoniji u kojem su građani prihvatili sporazum iz Prespe, između Makedonije i Grčke.

- Snažno podržavamo provedbu ovog sporazuma i čvrsto smo uz vlasti u Skoplju i ona je u konačnici ona koja odlučuje o kursu države u ovom historijskom momentu - saopćila je Dena Vajt (Dana White), glavni portparol Pentagona. 

Govoreći u ime ministarstva odbrane SAD, ona je nadalje istakla da je zvanični Vašington "i dalje nedvosmislen kada su u pitanju naše snažne bilateralne veze s Makedonijom u pitanju".  

- Ta država je jedna od jakih učesnica NATO misije u Afganistanu, te inicijative za jačanje sigurnosti i saradnje na zapadnom Balkanu. Mi podržavamo naše makedonske prijatelje koji postavljaju vlastiti kurs na putu ostvarivanja mira i stabilnosti svojih stanovnika - istakla je ona.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.