SVIJET

Policija ponovo ispitala izraelskog premijera Netanjahua zbog korupcije

Mediji u junu izvijestili da će vrhovni tužilac podići optužnicu protiv njega

Fena

Fena

5.10.2018

Izraelska policija ispitala je danas premijera te zemlje Benjamina Netanjahua (Netanyahu) zbog navoda o korupciji, prenose agencije. 

Policija je u saopćenju navela da je ispitivanje trajalo "nekoliko sati", ali bez dodatnih detalja.

To je već dvanaesti put da izraelskog premijera ispituje policija u sklopu istrage o slučaju korupcije.

Istražitelji su stigli u rezidenciju premijera u Jerusalemu u jutarnjim satima, dok su ispred stajali demonstranti koji su nosili veliki transparent sa slikom Netanjahua ispod koje je pisalo "ministar kriminalac" i uzvikivali slogane zahtijevajući pravdu.

Posljednji put Netanjahu je bio ispitan u avgustu u sklopu istrage o korupciji u izraelskoj kompaniji za telekomunikacije.

Slučaj nazvan 4.000 uključuje sumnje da je Netanjahu naredio poseban tretman telekomunikacijskog giganta "Bezeq" u zamjenu za povoljno izvještavanje o svojoj porodici na novinskoj stranici "Walla" koji pripada "Bezequ".

Izraelski mediji su još u junu izvijestili da se očekuje da vrhovni tužilac podigne optužnicu protiv Netanjahua za mito.

U februaru, izraelska policija preporučila je državnom advokatu da se protiv premijera Benjamina Netanjahua podigne optužnica za dva odvojena slučaja davanja mita.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.