SVIJET

Šokantni snimak uništene Floride: Uragan Majkl ostavio pustoš za sobom

Hitne službe apeleirale su na stanovnike da se sklone sa ulica dok komunalne službe ne dovrše uklanjanje opasnih objekata

Kurir.rs

11.10.2018

Uragan Majkl koji je pogodio Floridu ostavio je pustoš iza sebe. Ovo je treći najsnažniji uragan koji je ikad zabilježen u Sjedinjenim Američkim Državama i najjači uragan koji je pogodio Floridu u zadnjih sto godina.


Najviše štete nanio je gradu Panama. Osnovna škola Džinks toliko je uništena da je "lovac na oluje" Bret Adair mogao svojim dronom za snimanje da proleti pravo kroz uništenu sportsku salu škole.

Mediji su prenijeli njegova snimak. Uragan je bukvalno pokidao krov sale i srušio zidove. Zanimljivo je da je, mreža za odbojku ostala netaknuta.

Svuda po gradu vide se srušeni stubovi dalekovoda, iščupana stabla i srušene kuće.


Više od 359.000 potrošača ostalo je bez struje. Hitne službe apeleirale su na stanovnike da se sklone sa ulica dok komunalne službe ne dovrše uklanjanje opasnih objekata.


- Vanredna situacija je na čitavoj Floridi. Još jedan potresni snimak uništenog grada Meksiko Biča iz helikoptera objavio je drugi "lovac na oluje" Brendon Klement.

- Ne mogu da vjerujem koliko se sve kakvo uništenje! - komentarisao je.


Uragan Majkl odnio je dvije žrtve na Floridi, a više od 400.000 privatnih kuća i poslovnih prostora u saveznim američkim državama Florida, Džordžija i Alabama ostalo je bez struje nakon što je ta oluja pogodila sjeverozapadno kopno Floride. Potopljeni su putevi i kuće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.