GLOBUS

Ubio svog petomjesečnog sina, a onda u Google kucao: Zašto je djetetov jezik plav?

Proglašen je krivim, a presuda će biti izrečena u ponedjeljak. Vjerovatno će biti osuđen na doživotni zatvor

24sata.hr

13.10.2018

Britanac Daniel Meklaren (McLaren) ubio je svog petomjesečnog sina prošle godine.

Maleni Džek (Jack), petomjesečna beba, prije nego što ga je vlastiti otac lišio života pretrpio je teške moždane ozlijede, rečeno je na suđenju njegovom ocu Danielu Meklarenu (30). Na suđenju je izneseno kako je otac nakon što je ubio dijete na internetu guglao 'ozbiljni simptomi koji kod beba ne trebate ignorirati' i 'zašto je bebin jezik plav' kao i 'gušenje'.  

Daniel je, i to ne jednom, uzimao bebu i toliko ga znao 'tresti' da je bebin mozak bio ozbiljno oštećen i maleni je umro od posljedica udaraca koje mu je nanosio otac.

Uhapšen je prošle godine nakon što je bebi ustanovljena smrt u bolnici.

Mlijeko mu je izlazilo na usta i nos

Otac je nazvao hitnu pomoć i rekao da mu se beba ugušila dok se hranila na bočicu. Kad je Hitna došla otac ga je držao na rukama a bebi je iz nosnica i usta izlazila bijela tekućina, bila je bez svijesti, nije reagirala i jedva je disala. Odmah su ustanovili da je u kritičnom stanju. Majka djeteta u to vrijeme bila je van kuće, na obiteljskom ručku.

Tada je otac rekao:' Ja sam ga hranio, a onda sam otišao na kat. Kad sam se vratio on se gušio hranom, a mlijeko mu je izlazilo na usta i nos.

Beba je bila zdrava, umrla je zbog ozljeda glave

Beba je umrla u bolnici 4. juna prošle godine. Otac je na suđenju negirao umorstvo sina, ali je priznao ubojstvo iz nehaja odnosno ubojstvo bez predumišljaja.

Obdukcija je zaključila da je beba bila zdrava i da nije riječ o nikakvoj bolesti, već da je smrt uzrokovana ozljedama u glavu. Daniel je inače otac troje djece, radio je kao radnik na gradilištu u Berkshireu, a utvrđeno je da je nanio teške ozlijede i starijem, 18-mjesečnom djetetu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.