PREDRASUDE

SAD: Nakon što mu je blokirala ulaz u luksuzni stan, dobila odgovor koji će pamtiti

Pitala ga kako se zove

Index.hr

Index.hr

16.10.2018

Mladi Afroamerikanac požalio se na komšinicu koja mu je blokirala ulaz u vlastitu zgradu proteklog vikenda. Njegova objava je postala viralna, dok je ona dobila otkaz.    

D' Areion Toles (D'Arreion) kaže kako je dolazio s posla kad ga je komšinica Hilari Bruk Tornton (Hilary Brooke Thornton) fizički spriječila da uđe u svoj dom u luksuznom bloku u St. Luisu, u američkoj saveznoj državi Misuri.     

Toles je na Facebooku objavio i snimke na kojima se vidi žena koja zahtijeva od njega da joj pokaže svoj ključ i kaže iz kojeg je stana. 

- Žena me pokušava zaustaviti od ulaska u zgradu jer se osjeća nesigurno, to su luksuzni stanovi u centru St. Luisa, a ona ne osjeća da tamo pripadam. Nikad nisam mislio da će mi se ovo dogoditi, ali dogodilo se. Bio sam šokiran da je ovo Amerika u 2018. godini - kaže on.  

U jednom od snimaka vidi se kako joj je rekao da živi na četvrtom spratu, no ona ga i dalje nije puštala, čak se i žalila što je snima. Kad se napokon probio pored nje, počela ga je slijediti do lifta, gdje ga je ponovo ispitivala za ključ.   

Nakon što je otvorio vrata stana, a ona stajala vani sa psom, pitala ga je kako se zove. 

- Gospođo, nemojte to više nikada napraviti, izgledate glupo. I zovem se gospodin Toles - odgovorio je šokirani muškarac prije nego što je zatvorio vrata. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.