KATASTROFE

Više od 70 sela i gradova pogođeno poplavama u Francuskoj

Zbog novonastale situacije angažirano više od 1.000 osoba

Index.hr

Index.hr

16.10.2018

Poplave u kojima je poginulo 11 osoba, a tri se vode kao nestale u francuskom departmanu Aude na jugoistoku zemlje, pogodile su više od 70 sela i gradova, kazao je prefekt departmana Alan Tirion (Alain Thirion).

- Trenutno sastavljamo precizan inventar primjenjujući postupak za prirodne katastrofe. U ovom stadiju, više od 70 mjesta je pogođeno. No, kad bilans bude gotov, mislim da bi mogao premašiti 100, odnosno 120 mjesta s različitim stepenom štete - dodao je Tirion. 

Jutros se stanje činilo stabilnim.  

- Imam dojam da je to sve pomalo iza nas, ali moram biti na oprezu. Pratimo meteorološke izvještaje, tako da ćemo vidjeti šta će biti u nekoliko narednih dana. I dalje sam oprezan jer još nismo izašli iz krize i moramo ostati iznimno oprezni. Ali, jedan je dio već iza nas - naglasio je on.  

Prema njegovim riječima, 1.500 domaćinstava još je bilo bez struje jutros, nasuprot 7.800 jučer, dok, s druge strane, 10.000 stanovnika nema pitke vode. 

Angažirano je više od hiljadu osoba zbog tih iznimnih poplava, od kojih 680 vatrogasaca, 250 žandara, 200 pripadnika civilne zaštite i stotinjak policajaca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.