INDIJA

Živio je 23 godine kao čovjek lav: Njegovo lice je oticalo, kosti rasle i sve manje je ličio na čovjeka...

Sureš je posjetio na stotine hirurga u različitim gradovima, ali se niko nije usudio da ga operira

Telegraf.rs

16.10.2018

Sureš (Sures, 41) iz Indije od 18. godine imao je lice koje podsjeća na lice lava. Nakon plastične operacije, napokon je dobio šansu da izgleda kao čovjek.

Kada je obolio od ovog rijetkog sindroma, lice je počelo da mu otiče, a ljekari nisu mogli da mu pomognu. Problem je zapravo postao vidljiv kada su mu se jagodične kosti toliko razvile da mu je lice bukvalno poprimilo izgled lava.

Prije 23 godine ova bolest se tretirala tako što su se kosti koje su izrasle čupale. Danas se to liječi plastičnom hirurgijom.

- Sureš je posjetio na stotine hirurga u različitim gradovima, ali se niko nije usudio da ga operira. Kada je stigao kod mene, odlučio sam da mu pomognem, iako je siromašan i nije mogao da mi plati. Plastična operacija je jedini efektan izbor u njegovom slučaju, oblikovali smo ga lijepo i nije ostao nikakav ožiljak - kaže doktor Ričardson (Richardson).

Kako je objasnio, u pitanju je vrlo rijetko stanje. Ukoliko se ne tretira, ovaj sindrom može zahvatiti i oči, usta, nos... Na kraju dovede do toga da oboljeli ne može disati.

Pogledajte kako je Sureš izgledao prije operacije.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.