NJUJORK

Vještice bacile čini na Breta Kavanoa

Želimo da doživi bol i patnju i pokaže se u pravom svjetlu

Kavano: Odbačene optužbe za seksualno zlostavljanje žena

Avaz.ba

22.10.2018

Vještice Njujorka bacile su čini i kletve na nedavno izabranog sudiju Vrhovnog suda Sjedinjenih Američkih Država Breta Kavanoa ( Brett Kavanaugh). Cijeli događaj, održan u jednoj knjižari, mogao se pratiti online, javljaju američki mediji.

Vještice su taj potez objasnile tvrdnjom da je Kavano ipak kriv za seksualne napade na nekoliko kolegica prije 30 godina.

 Desetine žena

- Želimo da ga pravda stigne. Kako je nismo mogle naći na ovom svijetu, okrenule smo se drugim dimenzijama – objasnile su vještice.

Jedna od organizatorica okupljanja vještica, suvlasnica izdavačke kuće iz Bruklina, Dakota Brasiale (Bracciale) navela je da je na posebnom skupu bilo više desetina žena.

- Cilj nam je da se Kavano razotkrije u pravom svjetlu, da svi vide kakav on stvarno jeste, da zbog toga ima bolove i pati. Želimo na kraju da on nestane s pozicije na koju je nečasno došao – rekla je ona za britanski BBC.

U razgovoru za ovaj javni servis Brasile je objasnila i da čini i kletve nemaju definiran početak i kraj, niti rok trajanja.

- Svi ćete vidjeti kada one počnu djelovati. Kraj je izvjestan odlaskom Kavanoa iz Vrhovnog suda – ustvrdila je.

Ona je objasnila i da nije prvi put da se bave ovakvim djelatnostima. Navela je i da su vještice ostvarile dobru zaradu i od ove online objave te da će dobiveni novac podijeliti u humanitarne svrhe.

 Nije religija

Odbacila je tvrdnje da je vještičarenje oblik religijske prakse.

- Jednostavno, to je nešto što neko radi. Ko vjeruje, neka vjeruje. Ko ne vjeruje, ne mora.

Ali, mi već imamo mnogo problema zbog ovoga što radimo. Stalno smo izložene prijetnjama putem interneta. A primile smo i seriju prijetnji smrću – ispričala je za BBC Brasiale.

 "Ovo je borba protiv zla"

Katolički svećenik i istjerivač đavola iz Teksasa Geri Tomas (Gary Thomas) odmah je stao u zaštitu sudije.

- Ovo je borba protiv zla. Nema ovdje nikakve slobode govora. Ovo je čisto zlo na djelu – poručio je on u razgovoru za lokalne medije.

Najavio je, za početak, masovne mise i molitve za zdravlje i napredak Kavanoa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.