ISTANBUL

Snimljeni posljednji trenuci Kašogijevog života: Skrivene kamere otkrile šta se dešavalo s njim prije nego što je ubijen

Kašogi: Ubijen 2. oktobra

Kurir.rs

22.10.2018

Turski mediji objavili su video koji je snimljen skrivenom kamerom u istanbulskoj rezidenciji saudijskog novinara Džamala Kašogija (Jamal Khashoggi).

To su bili i posljednji sati života novinara prije nego što je nestao poslije ulaska u konzulat Saudijske Arabije 2. oktobra.

Na snimku se vidi da je Kašogi posljednje sate svog života proveo sa vjerenicom Hatidže Džengiz (Hatice Cengiz). Oni su planirali da se vjenčaju i Kašogi je upravo zbog dokumenata potrebnih za sklapanje braka otišao u konzulat Saudijske Arabije.


Saudijski novinar i dopisnik "Washington Posta" navodno je ubijen u konzulatu u Istanbulu u tuči sa ljudima koji su ga tamo sačekali kako bi ga nagovorili da se vrati u domovinu, što je on odbio, a onda je ubijen.

Saudijska Arabija je do sada davala razna objašnjenja o tome šta se dogodilo Kašogiju nakon što je ušao u konzulat, da bi na kraju u subotu priznali da je on mrtav, ali tvrde da ne znaju gdje je njegovo tijelo.

Vladajuća stranka Turske saopćila je da je Kašogi žrtva “monstruozno isplaniranog ubistva". Njegova vjerenica je pod 24-satnom policijskom zaštitom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.