UŽAS

Beba stara 10 mjeseci progutala marihuanu pa završila u komi

Protiv roditelja podignuta je optužnica za zanemarivanje djece

Avaz.ba

26.10.2018

Beba stara deset mjeseci završila je u komi nakon što je slučajno progutala marihuanu. Bolnica Armand-Trousseau u Parizu o tom je incidentu obavijestila socijalnu službu i policiju. 

Majka (33) djeteta puštena je nakon policijskog saslušanja, a 48-godišnji otac djeteta, zadržan je u pritvoru, prenosi britanski "The Mirror".

On je, navodno, policijskim istražiteljima priznao da je dijete slučajno progutalo komadiće marihuane.

Protiv roditelja podignuta optužnica

Prema procjenama ljekara, beba je van životne opasnosti, ali je za svaki slučaj zadržana na promatranju na intenzivnoj njezi.

Roditelji 10-mjesečne djevojčice priznali su da redovno puše marihuanu, ali nisu mogli objasniti kako je došlo do trovanja djeteta, piše francuski "Thelocal.fr". Nadležne službe napravili su testove na drogu kod dva starija brata djevojčice, starosti dvije i četiri godine.

Testovi su otkrili da su obojica mališana izložena umjerenoj količini kanabisa, a testovi su detektirali i prisutnost kokaina i ekstazija u organizmu.

Protiv roditelja podignuta je optužnica za zanemarivanje djece, zloupotrebu opojnih droga i namjerno dovođenje u opasnost života maloljetne djece. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.