STRAVIČNO

Hrvat upucao migranta iz Pakistana, dobio devet godina i progon iz Švicarske

Osuđen je i zbog ilegalnog posjedovanja oružja i teške prevare

Google maps

Index.hr

26.10.2018

Hrvat (68) koji živi u gradu Biasca u Švicarskoj osuđen je danas na devet godina zatvora i desetogodišnji progon iz zemlje zbog pokušaja ubistva 29-godišnjeg azilanta iz Pakistana, javljaju švicarski mediji.

Osim pokušaja ubistva, neimenovani Hrvat osuđen je i zbog ilegalnog posjedovanja oružja i teške prevare, a tu priča postaje zaista neuobičajena. Naime, Hrvat se prošle godine dogovorio s Pakistancem da će mu osigurati lažni brak kako bi ovaj dobio dozvolu trajnog boravka, za naknadu od 6500 švicarskih franaka.

Međutim, žena za koju se Pakistanac trebao vjenčati navodno se predomislila, zbog čega je ovaj tražio natrag novce koje je dao Hrvatu. Hrvat ga je na to, kako je na suđenju tvrdila tužiteljica, odlučio ubiti.

Pokušaj ubistva se dogodio 22. decembra prošle godine, kada je Hrvat namamio Pakistanca u obližnju šumu pored mjesta Giornico i tamo ga upucao. Pakistanac je ipak preživio ranjavanje.

Tužiteljica je za Hrvata tražila 12 godina zatvora, dok je njegov advokat tražio oslobađajuću presudu. - Djelovao je hladno - rekla je, ističući njegovu "ubilačku prirodu" i debeli kriminalni dosje. Odvjetnik je pak tvrdio da njegov klijent nije htio ubiti migranta, da se samo branio i da je hitac ispalio slučajno.

Sudija mu je na kraju odredio kaznu od devet godina zatvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.