SLOVENIJA

Otac Melanije Tramp na sudu zbog klevete

Navodno bio osumnjičen za utaju poreza, odnosno za trgovinu nacrno, te da je zato bio osuđen na zatvorsku kaznu

AFP

Index.hr

27.10.2018

Prvi put otkako je nedavno vanrednom naturalizacijom postao američki državljanin, Viktor Knavs, otac američke prve dame Melanije Tramp (Melania Trump), doputovao je u staru domovinu zbog privatne tužbe za klevetu i povredu časti koju je prije više od dvije godine podnio protiv novinara Bojana Požara.

Knavs je iskaz dao u petak na okružnom sudu u Ljubljani, gdje se pojavio samo u pratnji svoje advokatice. Odbio je dati bilo kakvu izjavu novinarima koji su ga opsjedali te im je poručio da napadaju više i od američkih kolega i na odlasku sa suda dobacio im samo "bye bye".

Knavsova advokatica Nataša Pirc Musar, koja u Sloveniji zastupa i pravne interese Melanije Tramp, izjavila je da je novinar Požar tužen jer je u svojim nezavisnim publikacijama i tabloidu svojevremeno navodio da je Knavs u mladosti bio u zatvoru, a što nije tačno i kleveta je.

Knavs je preko svoje advokatice pokrenuo postupak u kojemu tuži Požara jer je 2016. objavio članak "Dokumenti, utaja poreza: Viktor Knavs bio u zatvoru?". Radilo se o navodima da je Knavs u mladosti, kad se bavio prodajom automobilskih dijelova, bio osumnjičen za utaju poreza, odnosno za trgovinu nacrno, te da je zato bio osuđen na zatvorsku kaznu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.