NJEMAČKA

Djevojka iz BiH ubijena u krvavom obračunu u Berlinu

Bild

28.10.2018

Nakon poker-partije u jednom baru u Berlinu izbila je svađa između protivničkih igrača, koji su nasrnuli jedni na druge sjekirama, čekićima i bejzbol-palicama, piše Bild.de.

Kada su počeli da pucaju, pogodili su 23-godišnju djevojku iz Bosne i Hercegovine, koja je kasnije preminula na Klinici Šarite, a jedan muškarac (39) teško je povrijeđen i odvezen u bolnicu.

- Kafe 63" u Aleji Princen više podseća na kockarnicu, nego na kafić i sastajalište je ljubitelja igara na automatima. Kako saznaje "Bild", u skrivenoj prostoriji bara ilegalno se igra poker.

Izbila je žestoka svađa između više kartaroša zbog izgubljenog uloga. Komšije kažu da su ih videli kako nasrću jedni na druge sekirama, čekićima i bejzbol-palicama, i čuli su i pucnje.

Kada je hitna pomoć stigla oko tri ujutro, zatekli su mladu ženu iz Bosne i Hercegovine sa teškim povredama kako leži ispred kafića.

"Slučajno su je pogodili", kaže očevidac.

Teško povrijeđena žena reanimirana je na licu mjesta, ali je podlegla povredama u bolnici. Obdukcija je pokazala da je umrla od posljedica ranjavanja. U kafiću je hitna pomoć zatekla muškarca (39) oblivenog krvlju, s teškim povredama glave. Prevezen je u bolnicu, ali kako se saznaje, nije životno ugrožen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.